2015. március 12., csütörtök

Santa Cruz


Megígértem, hogy sűrűbben írok majd, és mivel az események is egyre jobban pörögnek körülöttem, így van is miről írni :)

A hétvégét Santa Cruzban töltöttem, három svéd lány társaságában. Kocsival mentünk, kb. 2 óra az út, de szinte észre sem vettük és már ott is voltunk.
Gyorsan bevásároltunk, csak a hétvégéhez nélkülözhetetlen dolgokat vettünk úgy mint bort, gyümölcsöket, nasit, sört és sütit :)
Ezután megkerestük a szállásunkat, ami egy kis motel volt 2 blokknyira a tengerparttól. A parkolóban kissé ránk akadt egy nem túl bizalomgerjesztő alak, így örültünk neki, hogy a cuccainkat egyből felvihetjük a szobába, nem kell a csomagtartóban hagyni.

Gyors átöltözés után irány a part. Az eredeti terv az volt, hogy szörfözni fogunk, ám az a partszakasz nem volt alkalmas rá, szóval úgy döntöttünk csak napozunk és lazítunk egy kicsit. Közben mindenféle jóga és akrobata mutatványokkal próbálkoztunk, több-kevesebb sikerrel, mindenesetre mi nagyon jól szórakoztunk és biztos vagyok benne, hogy a körülöttünk lévők is. Megnéztük mennyire hideg a víz, hát gondolkodtunk rajta, 

hogy neoprén ruha nélkül szörföznénk, de amint a lábujjunk vízbe ért gyorsan meg is gondoltuk magunkat.
                                
Estére kinéztünk egy koncertet, úgyhogy sötétedés előtt visszamentünk a motelbe készülődni. Gyorsasági rekordot döntöttünk a zuhanyzással, tekintve hogy négyen voltunk lányok, próbáltunk egymásra licitálni az idővel. Mindenki szépen kicsinosította magát aztán kiültünk a teraszra borozgatni. A szomszédos asztalnál ülő hölgyek egy rövid csevej után nem túl diszkréten közölték, ha nem elég jó a buli, ők tudnak segíteni rajta..hát köszöntük szépen de mi nem éltünk tudatmódosító szerekkel csak ugy idegenektol. Mivel egész nap alig ettünk, ellenben a borokat majdnem kivégeztük úgy gondoltuk lemegyünk a boardwalkra (nem tudom ennek van-e magyar neve, a tengerpart előtti rész éttermekkel, bárokkal..) és kerítünk valami vacsorát. Nagy meglepetésünkre szombat este 9 körül zárva volt minden, aztán rájöttük ez azért lehet, mert naplemente után nem lehet a parton tartózkodni, kivédve ezzel a sok elvetemültet aki éjjel kicsit részegen akarna fürdőzni az egyébként jéghideg vízben.

Mindenesetre találtunk egy játéktermet, na nem nyerőgépeset, hanem a léghokis, csocsós, mindenféle szimulátoros félét. A büfében vettünk valami kaját és kiültünk egy padra. Nem kellett sokat várni, már csapódtak is hozzánk a helybéliek, de mi nagyon ügyesen leráztuk őket a külföldiek vagyunk, alig beszélünk angolul trükkel. Ezután mindenképp szerettünk volna képeket készíteni a fényképautomatában, 
de négyen beülni olyan kis helyre nagyon nem egyszerű, de azért mi csak összehoztuk valahogy aztán elég heves vita alakult ki arról, hogy kinek melyik kép kell :D
Átsétáltunk a koncert helyszínére, ahol annak ellenére, hogy én tényleg csak egy-ket pohár bort ittam, majdnem kitörtem a bokám, ugyanis töksötét volt és akkora kátyúk vannak a járda és az út között, hogy konkrétan mikor át akartunk menni az út túloldalára szerencsésen beleléptem egybe és térdig eltűnt a lábam, szereztem is egy szép (nem annyira) kis horzsolást. A koncertre menet rájöttünk melyik Santa Cruz bulinegyede, így már kicsit megnyugodtunk, hogy nem halt ki a város. A helyen nagyon komolyan vették a 21 év alattiakra vonatkozó alkoholtilalmat, másféle pecsétet kaptak a kezükre és a bár területe le volt kerítve, a bejáratnál biztonsági őrrel.

                                   
       



Több zenekar játszott, mindegyik csak kb fél óráig, de nagyon jó hangulat volt. Mikor kimentünk kicsit levegőzni, pizzát venni, egy tipikus amerikai filmes klisének lehettünk részesei. Az egyik zenekar frontembere odajött hozzánk és meginvitált a házukba egy afterpartira. Elég beképzelt és magabiztos volt, egy darabig beszélgettünk vele aztán mikor elment, hogy közelebb parkolják a kocsit mi úgy döntöttünk angolosan távozunk. Mivel ekkor volt óraátállítás is, egy kicsit össze voltunk zavarodva, hogy pontosan mennyi idő is volt, de azt megbeszéltük hogy tökéletes arra, hogy beüljünk valahova enni. Mivel csak egyvalaki volt tényleg éhes mi, többiek milkshaket és sütit rendeltünk csak aztán gyorsan hazasétáltunk.


Másnap reggel 9-ig volt reggeli, így 8.45kor felkeltünk és lesétáltunk, hogy magunkhoz vegyünk valami ennivalót. Aznapra már pontosabb tervünk volt, szörfözni fogunk. Hát persze, meg ahogy azt mi elképzeltük... Három partszakaszt is végigjártunk, de sajnos nem voltak hullámok, ahol pedig voltak oda be nem mentünk volna mivel nem kezdőknek való rész volt. Ennyit a szörfözésről, maradt a parton lazsálás arra a napra is. Körbejártuk a környéket, az egyedi boltokat, aztán úgy elröppent az idő, hogy egy jó kis vacsi után már indultunk is haza. Elég nagy volt a forgalom, mindenki fáradt volt, így elkezdtük pörgős zenéket hallgatni és nagyon nem akartuk, hogy véget érjen ez a hétvége. Abban megegyeztünk, hogy ezt még tuti megismételjük, mert jó kis csapat voltunk így együtt, és Santa Cruz is visszavár minket, remélhetőleg hullámokkal együtt és végre megtanulhatok szörfözni is :)








                               

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése