2015. március 6., péntek

Googleplex

Múlt vasárnap egy német és egy dán barátnőmmel kocsi(m)ba pattantunk és úgy döntöttünk, kicsit felfedezzük San Francisco másik oldalát, elmentünk San Joseig és az útba eső elég sok nevezetesség közül párat meg is néztünk. 
Az idő gyönyörű volt, napsütés, 20-25 fok körüli hőmérséklet, de hogy valami rosszat is mondjak, a kocsimban nem működött a klíma (szerencsére jövő hétre ez már orvosolva lesz, de azért mégis) :D
Reggel 9 körül vettem fel a lányokat, itt laknak tőlem kb 10 percre és nekivágtunk az útnak. Miközben a város még általunk felfedezetlen részein jártunk, rájöttünk, hogy mennyi mindent elterveztünk, hogy na ezt tuti megnézzük, oda felmegyek és minden hétvégén valami nagyon jó dolgot fogunk csinálni...mindhárman körülbelül fél éve vagyunk az USA-ban és bizony a negyedét sem vittük még véghez azok közül amiket elterveztünk. Na de majd mostantól :)




Szóval az első megállónk Mountain View volt, ahol a Google központja található. Hihetetlenül jó lehet ott dolgozni, aki látta a Gyakornokok című filmet annak lehet elképzelése, nos a valóságban is olyan. Sajnos az épületeket csak kívülről csodálhattuk, és mivel a Google híres a nagyon dolgozóbarát hozzáállásáról így vasárnap lévén egy lélek sem volt ott, kivéve persze a turistákat. Tényleg tele volt minden a sárga-piros biciklikkel, Android figurákkal, sporttelepekkel. Az egész komplexumnak saját neve is van, Googleplex. Valószínű, hogy oda még visszamegyek, mert van az egyik ismerősömnek egy ismerőse, aki a cégnek dolgozik és be tud vinni minket a központba, így nem csak az üvegfalon keresztül leshetnénk be. 
Egyébként nagyon fura érzés volt, miközben az autópályán voltunk és láttuk a cégóriások központjait, akkor fogtuk fel, hogy a Szilícium-völgy tényleg a világ központja, legalábbis technológiai szempontból. Mindenki aki számít, megtalálható itt. San Francisco amúgy is a start-up, vagyis kezdő vállalkozások központja, mindenki ide jön céget alapítani. Számomra páldául meglepő volt, hogy a CISCO, aminek a telefonját az előző munkahelyemen naponta használtam is itteni cég, de jobban belegondolva a nevéből ez teljesen egyértelmű lehetett volna... A Uber, Apple, Google, GAP, Dropbox, Pinterest, Twitter, Facebook, BitTorrent mind mind itt található, és még nyilván rengeteg más. Bárki, akinek valami tényleg jó és innovatív ötlete van, az mind idejön a Bay Areaba (San Franciscot és környékét hívják így).

Miután kicsodálkoztuk magunkat a Google központjában és elképzeltük milyen jó is lenne ott dolgozni, tovább indultunk San Jose fele. Igazából az a város nem tartogat semmi említésre méltót, kivéve a 49ers, azaz a San Francisco Giants sportcsapatának a rajongói számára. Az új stadion ugyanis ide épült.
Visszafelé útba ejtettük az egyik híres elit egyetemet, a Stanfordot. Hát mit ne mondjak...az valami lenyűgöző. Maga az egyetem Palo Altoban található, ez az a kisváros, ahol Steve Jobs, az Apple egykori igazgatója is élt es a Facebook kozpontja is itt van. Akkora az egész komplexum, mint egy kisebb város, van benne minden amit el lehet képzelni, bár ilyen tandíjak mellett ez a minimum. Óriási szabad terek, sportpályák, templomok és mindezt egy gyönyörűen felépített régi, de nagyon ápolt környezetben természetesen pálmafákkal tarkítva.
Hazafelé úton aztán szépen eltervezgettük, hogy milyen jó lett volna, ha mi is oda járhattunk volna, mert ott tényleg egy élmény lehet a tanulás és egyenes út vezet a legjobb cégekhez, bármilyen területen is tanulnánk. Szóval megegyeztünk, hogy amint hazaérünk elkezdünk ösztöndíjak után kutatni.. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése